• Župná kalokagatia - Mladý záchranár 14.6.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Župná kalokagatia.

            Dňa 14.6.2022 sa konalo obvodné kolo Župnej kalokagatie. Naše družstvo: Karin Miková I.A Andrej Watter II.A Branko Fuska II.A Patrik Kašpar II.A Soňa Petríková II.A získali krásne II.miesto z 11 súťažných družstiev. ... Gratulujeme všetkým zúčastneným - boli ste výborný tím....

            Súťažné disciplíny: Teoretická časť: oblasť dopravy, práva, geografie,histórie,športu,BOZP, ekonomiky , PO,CO, Praktická časť: topografia, hod granátom, streľba zo vzduchovky, ručkovanie na lane, prvá pomoc

          • Maturita 2022 za nami...úspešne

          •  Milí absolventi.

            Ukončili ste svoje štúdium v zaujímavých študijných odboroch / obchod a podnikanie, kozmetička a vizážistka, prevádzka a ekonomika dopravy , vlasová kozmetika a dopravná prevádzka/ 

            Prajeme vám, aby každý váš krok, ktorý v budúcnosti spravíte, bol plný šťastia, odvahy a lásky. 

            Dobrá atmosféra skúšok, zodpovednosť študentov, ich vystupovanie prispelo k úspešnému koncu maturitných skúšok . Poďakovanie patrí všetkým predsedom a členom komisií. 

            Maturitné vysvedčenia absolventom  slávnostne odovzdala pani riaditeľka Ing. Dana Kročková. PhD. 

          • Medzinárodný veľtrh obrannej techniky IDEB 2022

          • Dňa 12.5.2022 sa študenti odboru Ochrana osôb a majetku zúčastnili odbornej exkurzie na medzinárodnom veľtrhu obrannej techniky IDEB 2022 na výstavisku Incheba v Bratislave. Samotnej prehliadke predchádzala návšteva hradného návršia s krátkou prednáškou o histórii hradu a mesta. Samotná prehliadka mala dve časti, a to v exteriéri a interiéri. V exteriéri študenti videli dynamické ukážky zásahu vojenskej polície a príslušníkov pozemného vojska. Taktiež ťažkú bojovú techniku určenú pre pozemné vojská a vzdušné sily, vrátane bojového vrtuľníka BLACK HAWK UH-60M z výzbroje OS SR. V interiéri zas videli množstvo rôznych zbraňových systémov, pechotné zbrane, atď. Mali možnosť klásť otázky vystavovateľom, ale aj príslušníkom OS SR z rôznych vojenských útvarov. Napr. 11. mechanizovaný prápor Okamžitej reakcie z Martina, 5. pluk špeciálneho určenia zo Žiliny, Čestnú stráž OS SR a mnohé iné. Potešujúce bolo aj stretnutie s bývalým žiakom našej školy, ktorý už 14 rokov slúži v OS SR. Verím, že exkurzia bola pre našich študentov veľmi inšpiratívna a možno už teraz mnohí uvažujú o službe v OS SR.

          • TRENDsetter

          • Dnes 2.5.2022 sme sa zúčastnili výborného výchovného koncertu TRENDSETTER na tému kyberšikany. 

            Poskytovateľ: LERart production Tepl. nad Váhom

          • Prijímacie skúšky do študijných odborov

          •  

            1. Dňa 9. mája 2022 sa budú konať prijímacie skúšky do študijných odborov zo slovenského jazyka a literatúry a matematiky. A v dňoch 4. mája, 5. mája a 11. mája 2022 sa budú konať talentové prijímacie skúšky do študijného odboru OOM.

            Prijímacie skúšky

            Dňa 4. mája 2022:

             

            Rozpis :

            8:00 –  8:15  hod.  prezentácia a organizačné pokyny

            Zraz žiakov na prijímacie pohovory : 8.00 hod. vo vestibule školy na Cintorínskej ul. 4, Nitra

             

          • Náhradný rozvrh : 2.5.2022

          • Počas prijímacích skúšok bude vyučovanie prebiehať podľa náhradného rozvrhu. Odborná prax a odborný výcvik na Dielňach školy sa vyučujú bez zmeny. 

            Triedy I.A, I.B, I.C, I.E, II.A,II.B,II.C,II.D - sa zúčastnia Účelového cvičenia. Zraz na ihrisku školy z bočnej brány. 

          • Štúrovo pero Rok 2022 - 3. miesto

          • Cena Nadácie Slovenskej sporiteľne 2022 v rámci súťaže Štúrovo pero Rok 2021 bol druhým rokom trvania celosvetovej pandémie, ktorá sa opäť odzrkadlila v každodennom dianí na Slovensku. 

            Nadácia Slovenskej sporiteľne má vlastný komplexný program finančného vzdelávania pre školy s názvom FinQ, ktorého vznik podnietili samotné školy, ktoré cítia potrebu reagovať na stagnujúcu úroveň finančnej kultúry u mladých, čo môže v ich dospelom živote vyústiť do nesprávnych rozhodnutí, ktoré by mohli negatívne ovplyvniť kvalitu ich života.

            Medzi strategické priority Nadácie Slovenskej sporiteľne bezpochyby patrí podpora vzdelávania na Slovensku.

            Celoslovenská novinárska súťaž stredoškolákov a vysokoškolákov Štúrovo pero je pre nás symbolom výchovy nových nádejných žurnalistov.

             Nadácia sa rozhodla udeliť 1 prvé, 1 druhé a 2 tretie miesta.

            Výsledky:

            3.miesto Študentské slovo, Gymnázium, Ul. Šrobárova, Košice

            3.miesto School is cool, Stredná odborná škola techniky a služieb, Nitra

            Študenti sa venovali finančným témam, rôznym možnostiam sporenia, a dôvodom prečo je dôležité robiť si finančnú rezervu. V časopise sa dozviete, čo je Fond ochrany vkladov a ako chráni naše finančné úspory v banke alebo v pobočke zahraničnej banky.

            2.miesto Gymoš, Spojená škola Juraja Henischa, Bardejov

            Rubrika Financie je každoročne veľmi hodnotne spracovaná. Časopis tentokrát riešil rozdiel medzi kreditnou alebo debetnou kartou, možnosťami ich používania a ich nástrahami, zaoberal sa témou ochrany skupiny obyvateľov, najmä seniorov pred podomovým spôsobom predávania nekvalitného a často predraženého tovaru. Dozvedieť ste sa mohli aj to, kto nám môže pomôcť sa lepšie orientovať v zložitom svete financií a ako rozoznať dobrého finančného poradcu.

            1. miesto Sršeň, Obchodná akadémia Rožňava Oceňujeme, že tradičná rubrika „Ach, tie financie!“ sa venovala možnosti sociálneho podnikania, ktorá nie je študentom v súčasnosti až tak známa. Riešila rozdiel medzi „bežným“ podnikom a sociálnym podnikom, cieľ sociálneho podniku, možnosť použitia zisku, vnútorné fungovanie podniku a oblasť zamestnancov. V časopise nájdete aj základné princípy začínajúceho podnikania (StartUp).

            GRATULUJEME A TEŠÍME SA SPOLU S NIMI. 

             Natália Deményová III.B 

            Liliana Krajčová III.B

          • Veľká noc

          •  

            Rok sa s rokom zišiel a opäť sa priblížilo období Veľkej noci. Všetkým priateľom prajeme požehnanú Veľkú noc a veľa oddychu.

          • Kontraktačný deň cvičných firiem Slovensko Stred v Žiari nad Hronom.

          • GRATULUJEME ....

            Študentky z III.B triedy, obchod a podnikanie Kristína Balážová, Katarína Fintová, Bianka Lacková a Dominika Píteková Vám s radosťou oznamujú, že sa so svojou cvičnou firmou 3BE-STAV zúčastnili dňa 31. marca 2022 ONLINE kontraktačného dňa cvičných firiem Slovensko Stred v Žiari nad Hronom.

            Cvičná firma 3BE-STAV, s. r. o. opäť zažiarila. Získala 1. miesto za najlepšiu webovú stránku a E-shop a 3. miesto za najlepšiu elektronickú prezentáciu.

            Z úspechu sa s nimi veľmi tešíme!

          • Deň učiteľov - 28.3.2022

          • Profesia učiteľa je jednou z najvznešenejších a najušľachtilejších profesií. Zahŕňa v sebe povinnosť, potrebu a chcenie odovzdávať novej generácii po tisícročia nazbierané poznanie a životné skúsenosti o tomto svete, s cieľom nielen ho spoznať pre prežitie, ale urobiť ho i lepším a dokonalejším, aby život prinášal viac radostí ako starostí, viac lásky ako nenávisti, viac dobra ako zla. I keď sa v takýchto slávnostných chvíľach nezamýšľame nad opodstatnenosťou a vážnosťou tohto sviatku vytvoreného tradíciou, tento deň by mal byť dňom stavovskej hrdosti, spoločenského uznania a ocenenia.Ďakujeme Vám všetkým. 

          • SWEET KISS,š.s. Vás pozýva....

          • Naša študentská spoločnosť SWEET KISS má pre Vás - milí žiaci, milí pedagógovia - pripravené prírodné darčeky na Veľkú noc, ktoré určite potešia!  A sladkosti pre radosť.  Nájdete nás na prvom poschodí - každú prestávku. Tešíme sa na Vás. Vaša III.B.

          • KONTRAKTAĆNÝ VEĽTRH v ŠALI

          • Vyhodnotenie výsledkov súťaže vo všetkých kategóriách na kontraktačnom veľtrhu v Šali.

            Online Kontraktačný deň cvičných firiem Slovensko 2022 – Západ Spojená škola, Nivy Šaľa v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania – Slovenské centrum cvičných firiem pripravili a zrealizovali 16. februára 2022 prvý tohtoročný kontraktačný deň cvičných firiem (ďalej len CF) online. Cieľom kontraktačných dní a regionálnych veľtrhov CF je umožniť čo najväčšiemu počtu žiakov vyskúšať si a získať na nečisto podnikateľské zručnosti a finančnú gramotnosť. Kontraktačné dni, medzinárodné ale aj regionálne veľtrhy CF umožňujú žiakom preveriť, upevniť ale aj získať vedomosti, kompetencie, zručnosti a zlepšiť finančnú gramotnosť. Veľmi nás teší, že sa na podujatí zúčastnilo celkom 20 cvičných firiem. Zapojili sa aj 4 CF z Českej republiky. Tak ako po iné roky CF súťažili a to v kategórii „Leták“, „Instagram post“, „E-prezentácia“, „E-shop“, „Reklamný šot“ a naživo online „90 sekúnd vo výťahu“. Doba pandémie nás posunula v oblasti digitálnych zručností a zapojili sme aj sociálne siete.

             Kontraktačné dni ponúkajú stredoškolákom možnosti znásobiť si podnikateľské cítenie a uspieť v tlaku konkurencie rovesníkov a záujme návštevníkov i keď posledné dva roky online, čo umožňuje zlepšovať sa práve v digitálnych zručnostiach. Víťazi súťaží z jednotlivých kategórií postupujú na medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovensko z ktorého je krok k úspechu na podobných podujatiach na európskej aj svetovej úrovni.

             

            Cvičná firma BE-STAV, s. r. o. z III. B obchod a podnikanie získala okrem 1. miesta za najlepšiu webovú stránku a E-shop aj veľmi priaznivé hodnotenie v iných kategóriách ako je leták, elektronická prezentácia, reklamný šot90 sekúnd vo výťahu a celkovo sa tak umiestnila na 4. mieste.

            Gratulujeme žiačkam z III.B triedy - študijného odboru obchod a podnikanie a prajeme veľa úspechov v ďalšej práci aj ich tútorke p. Ing. Jozefíne Bánovskej. 

            Zoznam zúčastnených cvičných firiem a výsledkovú listinu súťaží nájdete na :

             

          • SOČ školské kolo 24.2.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SOČ školské kolo 24.2.2022.

            Dňa 23.2 2022 sa uskutočnilo školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti, na ktorej sa zúčastnili žiaci 4.A Natália Burianova a Marek Holec s práca s názvom " Artin - Smart city". Prácu úspešne obhájili pred komisiou a postúpili do ďalšieho kola. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov. 

          • Kontraktačný deň cvičných firiem Slovensko Západ v Šali

          • Študentky z III.B triedy, obchod a podnikanie Kristína Balážová, Katarína Fintová, Noemi Buchlovičová, Rebeka Gajdošíková a Vanesa Gužalová sa so svojou cvičnou firmou 3BE-STAV zúčastnili dňa 16. februára 2022 ONLINE kontraktačného dňa cvičných firiem Slovensko Západ v Šali. Súťažili sme v týchto kategóriách: Leták, Instagram post, Elektronická prezentácia, E-shop a Reklamný šot. V súťaži bola aj kategória 90 sekúnd vo výťahu v slovenskom jazyku.

            Podarilo sa nám úspešne vyhrať 1. miesto

            v kategórii: Najlepší E-shop

            Najväčšiu zásluhu v tejto kategórii má Katarína Fintová. 

            Gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov dievčatám spolu s p. uč. J. Bánovskou. 

             

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje