• SOČ školské kolo 24.2.2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SOČ školské kolo 24.2.2022.

            Dňa 23.2 2022 sa uskutočnilo školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti, na ktorej sa zúčastnili žiaci 4.A Natália Burianova a Marek Holec s práca s názvom " Artin - Smart city". Prácu úspešne obhájili pred komisiou a postúpili do ďalšieho kola. Gratulujeme a prajeme veľa úspechov. 

          • Kontraktačný deň cvičných firiem Slovensko Západ v Šali

          • Študentky z III.B triedy, obchod a podnikanie Kristína Balážová, Katarína Fintová, Noemi Buchlovičová, Rebeka Gajdošíková a Vanesa Gužalová sa so svojou cvičnou firmou 3BE-STAV zúčastnili dňa 16. februára 2022 ONLINE kontraktačného dňa cvičných firiem Slovensko Západ v Šali. Súťažili sme v týchto kategóriách: Leták, Instagram post, Elektronická prezentácia, E-shop a Reklamný šot. V súťaži bola aj kategória 90 sekúnd vo výťahu v slovenskom jazyku.

            Podarilo sa nám úspešne vyhrať 1. miesto

            v kategórii: Najlepší E-shop

            Najväčšiu zásluhu v tejto kategórii má Katarína Fintová. 

            Gratulujeme a prajeme veľa ďalších úspechov dievčatám spolu s p. uč. J. Bánovskou. 

             

          • Prijímacie konanie na nový školský rok 2022/2023

          • Prijímacie konanie na nový školský rok 2022/2023


            USMERNENIE K PRIJÍMACIEMU KONANIU NA STREDNÉ ŠKOLY PRE ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023. (aktualizované 2. 2. 2022) 1. januára 2022 nadobudla účinnosť novela školského zákona č. 415/2021 Z. z., ktorá upravuje priebeh a organizáciu prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023.

            Novela školského zákona upravuje spôsob podávania prihlášky na vzdelávanie v strednej škole.

            Po novom bude zákonný zástupca vypĺňať iba jednu prihlášku, v ktorej sa v poradí podľa záujmu uvádzajú najviac dva odbory vzdelávania, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (ďalej len „netalentové odbory“), a najviac dva odbory vzdelávania, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania (ďalej len „talentové odbory“). Termín podania prihlášky je pre všetky odbory vzdelávania rovnaký.

            Prihlášku je potrebné podať do 20. marca 2022.

            Ďalšie informácie: 


          • Riaditeľské voľno pre žiakov - 3.2.2022

          • Riaditeľské voľno sa poskytuje v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

            Dňa 3.2.2022 budú mať všetci žiaci riaditeľské voľno.  

                                                    Ing. Dana Kročková PhD. 

                                                         riaditeľka školy

          • Nástup do školy - 10.1.2022

          • V pondelok 10. januára začíname sa prezenčne vzdelávať. Od tohto termínu sa zároveň budeme opäť riadiť  Školským semaforom. Začíname párnym týždňom. Tešíme sa na Vás. 

             Povinnosti žiakov pred nástupom do školy a počas vyučovania:

            - Vyhlásenie o bezpríznakovosti -   podáva sa elektronicky cez stránku edupage. Kto nemá možnosť elektronicky, vyplní papierový formulár, ktorý dostane žiak od triedneho učiteľa a vyplnený, podpísaný ho odovzdá triednemu učiteľovi.

            - počas vyučovania povinné prekrytie horných dýchacích ciest

            -pravidelná dôsledná hygiena a dezinfekcia rúk            

             

          • Dištančné vzdelávanie pre všetkých žiakov školy

          • Na základe Vyhlášky Regionálneho úradu verejného  zdravotníctva so sídlom v Nitre, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia pre obmedzenia prezenčnej výučby v Nitre, bude prebiehať DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE žiakov podľa platného rozvrhu hodín od 9.12.2021.

          • MVCF 2021

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem, ktorý sa konal online

            v dňoch 15. a 16. novembra 2021

            zverejnil výsledky súťaži v jednotlivých kategóriách.

            Zo 72 cvičných firiem, ktoré sa do súťaže prihlásili sa naša Cvičná firma 3BE-STAV, s. r. o, umiestnila na

                                              5. mieste v elektronickej prezentácii ,

            čo je pre nás veľkým úspechom.

            Webová stránka s e-shopom sa umiestnila na 11. mieste a 

            reklamný šot na 20. mieste. 

            Ešte raz veľké poďakovanie patrí  žiačkam III. B odbor obchod a podnikanie za vytvorenie prezentácie Katke Fintovej,  za slovné odprezentovanie  Kristínke  Balážovej  a v anglickom jazyku Katke Fintovej, za pomoc pri prezentácii Dominike Pítekovej a Bianke Lackovej a za webovú stránku s eshopom Tímei Zelovičovej. Za vtipný reklamný šot patrí poďakovanie Bianke Lackovej , Rebeke Gajdošíkovej a kameramanke Vanese Gužalovej.

             

            Opäť budeme súťažiť!

            3.MUB-line veletrh fiktivních firem pozýva aj cvičné firmy zo Slovenska

            Metropolitná univerzita Praha práve v tomto predvianočnom čase  9. a 10. decembra 2021  pozýva aj slovenské cvičné firmy na „3.MUB-line veletrh fiktivních firem“.

            Partnerom podujatia je tak, ako minulý rok, aj Slovenské centrum cvičných firiem (SCCF).  Kolegovia z centra sa zapoja aj do hodnotenia súťaží veľtrhu. Postupne sa vystriedajú v hodnotení súťaže o najlepšiu e-prezentáciu, kde finále top 10 súťažiacich prebehne naživo. Ďalej súťaže o najlepšiu SWOT analýzu, rovnako so živým finále desiatich najlepších a zastúpenie budeme mať aj medzi porotcami najlepších vianočných letákov.

          • Olympiáda v anglickom jazyku šk. r. 2021/2022 - školské kolo  

          • 32. ročník olympiády v anglickom jazyku,  v kategórii 2D - SOŠ, sa tento rok konal na našej škole

                                       26.11.2021 online,

            žiaci pracovali v čase mimo vyučovacom a  v prostredí mimoškolskom, čo svedčí o tom, že ich angličtina skutočne baví. Odborná porota využila skutočnosť, že škola mala možnosť, v dôsledku proti pandemických opatrení, upustiť od ústnej časti a hodnotiť na základe písomnej časti.   

            •             Olympiády v anglickom jazyku sa zúčastnilo 8 žiakov študijných odborov obchod a podnikanie, prevádzka a ekonomika dopravy, kozmetička a vizážistka. Na základe dosiahnutých bodových výsledkov bolo stanovené nasledovné poradie:

              1.miesto: Peter Varga, IV.B, študijný odbor obchod a podnikanie

              2.miesto: Terézia Cerovská, IV.B, študijný odbor kozmetička a vizážistka

              3.miesto: Lenka Piliarová, IV.B, študijný odbor obchod a podnikanie

                           K úspešným riešiteľom sa ešte zaradili aj Kristína Marenčáková, IV.A, študijný odbor prevádzka a ekonomika dopravy, Erika Bajanová, IV.B, študijný odbor kozmetička a vizážistka a Nina Iliziová, II.B, študijný odbor obchod a podnikanie.

                   Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť a víťazom srdečne gratulujeme!

             

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovenska 2021

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem Slovenska 2021 v dňoch 15. a 16. novembra 2021 uskutoční celý ONLINE.

             Našu školu reprezentujú žiačky z III.B študijného odboru obchod a podnikanie. Prajeme veľa úspechov. 

            Posielame linku na sledovanie Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem cez  YouTube:   https://www.youtube.com/watch?v=nDB6e6ofBnY

            Prihlásených je 72 cvičných firiem – 55 slovenských a 17 zahraničných a to z Rumunska, Belgicka, Bulharska, Čiech a Španielska .  
             

            Medzinárodný veľtrh cvičných firiem, ktorý prebieha v dňoch 15. -16. 11. 2021 online formou je pre žiakov odboru obchod a podnikanie veľkou výzvou.  Musia sa vedieť prezentovať  pred tvárami odbornej poroty so svojimi prezentáciami a to nielen v slovenskom jazyku, ale aj v anglickom jazyku. Okrem iného musia vedieť obchodovať online formou s ostatnými cvičnými firmami a snažiť sa uskutočniť čo najviac obchodov, ktoré musia byť úplne dokončené až po úhradu cez internetbanking, ktorý má každá cvičná firma v Centrobanke pri Slovenskom centre cvičných firiem v Bratislave.

            V tejto súťaži nás reprezentujú žiačky III. B triedy odbor obchod a podnikanie, menovite Kristína Balážová, Katarína Fintová, Dominika Píteková a Bianka Lacková.

            So svojou cvičnou firmou 3BE-STAV, s. r. o. a elektronickou prezentáciou boli zaradené medzi 10 najlepších. Prezentáciu absolvovali 15.11.2021, pričom priebežné slovné hodnotenie odbornej poroty bolo veľmi nádejné.  Vyhodnotenie prezentácií ako aj ďalších súťaží bude 16.11.2021.

            Súťažime ešte aj o najlepší leták, instagram post, webovú stránku s eshopom a reklamný šot. 

            Ing. Jozefína Bánovská

             Gratulujeme , dievčatá boli ste super… 

          • Spomíname 13.11.2019

          • Čo máš v ruke? SPOMIENKY. A prečo ich držíš tak silno? Pretože sú jediné, čo mi zostalo. 

            Keď stratíme blízkeho človeka, naše srdcia naplní neutíchajúci smútok. Smútok je o to väčší, o čo krajší a hlbší bol náš vzťah - aj keď je to už dávno.  Máte miesto v našich srdciach Veronika, Natália, Martin a Denisa.

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

            Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlasuje k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2021 10. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy Záložka do knihy spája slovenské školy:

            Významné osobnosti slovenskej literatúry – Pavol Országh Hviezdoslav (100. výročie úmrtia) a Božena Slančíková-Timrava (70. výročie úmrtia)

            Cieľ celoslovenského projektu Nadviazanie kontaktov medzi slovenskými strednými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému.

            Vyhodnotenie od hlavnej odbornej garantky Rozálie Cenigovej:

            Ďakujem Vám za podnetné vyhodnotenie projektu i za krásne záložky. A s radosťou som Vás zaradila do celoslovenského výberu, aby sa Vaším skvelým prístupom inšpirovali aj iní. Prosím Vás, pochváľte odo mňa Vašich talentovaných žiakov za krásne záložky a za prezentáciu našich významných predstaviteľov realistickej literatúry. A, samozrejme, že najväčšia vďaka a veľká pochvala patrí Vám za zmysluplné, radostné a inšpiratívne naplnenie posolstva projektu. A zvlášť Vám ešte ďakujem za krásne upevňovanie priateľstva s Vašou partnerskou školou. S úctou a prianím samých dobrých dní, radosti z čítania a z nových priateľstiev s Vašimi kamarátmi z Kežmarku. Rozália Cenigová

            Hlavná odborná garantka celoslovenského projektu Záložka do knihy spája slovenské školy

             

            Ďakujeme tútorkám projektu Mgr. Ivane Vavrovičovej a Mgr. Marte Májovej a všetkým zúčastneným žiakom  za výbornú spoluprácu

             

            Našou partnerskou školou v projekte bola Stredná odborná škola agropotravinárska a technická v Kežmarku, s ktorou bola veľmi príjemná spolupráca. Navzájom sme si vymenili balíčky, ktoré obsahovali okrem záložiek aj materiály propagujúce štúdium na našich školách, výtlačky školského časopisu a perá.

            Naši žiaci boli motivovaní a pripravení na projekt na  hodinách estetickej výchovy, odborného kreslenia a slovenského jazyka a literatúry čítaním diel P. O. Hviezdoslava a Boženy Slančíkovej Timravy. Diela žiakov veľmi zaujali, o čom svedčia aj prezentácie, ktoré vytvorili na hodinách slovenského jazyka a literatúry. Tieto prezentácie boli taktiež súčasťou emailu, ktorý som zaslala p. Krišandovej – koordinátorke z partnerskej školy.

            Na hodinách odborného kreslenia a estetickej výchovy naši žiaci zúročili získané vedomosti, talent a  kreativitu, výsledkom čoho sú veľmi pekné záložky do knihy.

            Na záver projektu sme zhotovili nástenku so záložkami našich žiakov a žiakov z partnerskej školy. Fotografiu  nášho spoločného snaženia som poslala emailom kolegyni z Kežmarku.

          • ISIC na rok 2021/2022 - predĺženie platnosti - ZNÁMKA

          • Keďže sa blíži dátum 30.9.2021, pre žiakov ktorí si zatiaľ neobnovili platnosť to znamená, že ich preukaz ISIC/EURO26 prestane platiť.

             

            Známky sa cez školu (bez poštovného) dajú objednať maximálne do konca októbra.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia,

            od 27.9.2021 okres Nitra prechádza do červenej farby. Škola sa stále nachádza v zelenej fáze. Vyučovanie pokračuje podľa platného rozvrhu hodín.

             

    • Kontakty

      • Stredná odborná škola techniky a služieb, Cintorínska 4, Nitra
      • sekretariát : 037/6528379 Ing. Dana Kročková,PhD. - riaditeľka školy: +421 902 545 828 Ing. Denisa Petráková - zástupkyňa riaditeľky : +421 902 257 212 Mgr. Oľga Pechová - zástupkyňa riaditeľky: +421 908 143 266 Mgr. Boris Lacsný,PhD. -zástupca riaditeľky:+421 905 471 845
      • Cintorínska 4 950 50 Nitra Slovakia
      • 00596868
      • 2021269525
      • Cabajská 30, Nitra 94901 č.t.: 037/7720575 / 0948555409
      • Baničova 14, Nitra - t.č. 037/7730542 Ďurčanského 2, Nitra - t.č. 037/7335721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje